Termékek Menü

Megdőlt a balatoni pontyrekord!

http://balatonihal.hu
2018. 10. 31. 18:53:23

Ma délelőtt Hoffer Dávid horgásztársunk, az északi parton horgászva, akkora pikkelyes tőpontyot fogott, amekkorát még hivatalos mérlegelés során soha nem regisztráltak a Magyar Tenger partján. A mérlegelésen "hivatalos" személy is részt vett, így az új rekord minden feltételnek megfelelt.

Alábbiakban a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. beszámolója olvasható:

"Soha nem történt még akkora, általunk hitelesített pontyfogás a Balatonon, mint ami ma délelőtt akadt horogra az északi parton. Hoffer Dávid horgásztársunknak egy csodálatos 30,10 kg-os pikkelyest sikerült bölcsőbe fektetnie. A mérlegelésen és egyúttal a fotózáson is jelen volt társaságunk horgászturisztikai munkatársa, így ez a jelenlegi hivatalos balatoni pontyrekord.

Dávid mesélt a nem mindennapi fogás körülményeiről:

Kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára, gyors táborállítást követően a végszerelékek már a helyükre is kerültek. Dávid 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24mm-es bojlival csalizta fel, amelyet az említett területre be is húzott még az érkezés napján. A ma reggeli órákban Dávid ejtős kapásra lett figyelmes, amely tudatta, hogy van érdeklődő a bot túlsó végén. Gyorsan csónakba pattant és már hasított is a hal felé, hogy megkezdődhessen a fárasztás. A küzdelem több mint 40 percen át tartott, a kapitális példány egyszerűen nem akarta magát megadni. Összesen háromszor sikerült „felimádkozni” a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni. Dávidnak ezúton is gratulálunk a nem mindennapi fogáshoz, hasonló élményeket kívánunk minden horgásztársunknak.

A továbbiakban beszéljenek a képek, ráadásul itt a hosszúhétvége… irány a part!"

Tartalomhoz tartozó címkék: hír ponty Balaton Rekordlista